Förmedling av bostad/bostäder till nyanlända

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en lägenhet, ett hus eller del av en fastighet att hyra ut till nyanlända vuxna och familjer som ska bosätta sig i Alingsås. Kommunen hjälper till att förmedla bostaden och har tagit fram en mall för kontrakt som du kan använda.

 

Stort behov av bostäder

Alingsås kommun tog emot 122 nyanlända under 2017 och under 2018 kom det 84 till kommunen. År 2019 är siffran lägre men på grund av det höga mottagandet tidigare bor många fortfarande i tillfälliga boenden. Såväl vuxna som barn behöver ett varaktigt boende för att underlätta sin etablering i samhälle, skola och arbetsliv.

De personer som vi söker bostad för har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige och har anvisats till Alingsås kommun via Migrationsverket. Vi söker därför privatpersoner och företag som vill hyra ut en bostad. Det kan vara en lägenhet, ett hus eller del av en fastighet. Samma principer som för all typ av bostadsuthyrning gäller. Bostaden ska ha en marknadsmässig hyra och den som hyr ska ha ett eget hyreskontrakt.

 

Har du frågor?

Lina Kron
Integrationsavdelningen
0322-61 61 75
lina.kron@alingsas.se

Behandling av personuppgifter

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa