Västtrafik erbjuder Seniorkort 65+

LÄS MER

Så här får du kortet

  1. Västtrafik kommer att skicka ut ett erbjudandebrev till dig som är senior, med information och hur du gör för att beställa det.
  2. Brevet skickas ut cirka en månad före det att kortet ska börja gälla.
  3. I brevet anges ett sista svarsdatum för att du ska hinna få ditt kort till månadsskiftet. Svarstiden är cirka två veckor.
  4. Om du svarar efter sista svarsdatum får du ditt kort i nästa månads utskick. Du kan alltid välja att beställa ditt kort vid ett senare tillfälle.
  5. Seniorkortet har en giltighet på 11 år och erbjudande om förnyat kort skickas ut i god tid innan giltighetstiden har gått ut.

Så här fungerar kortet

Seniorladdningen gäller dygnet runt inom Alingsås kommunzon på alla Västtrafiks linjer, samt vid resor med Närtrafik. Laddningen gäller inte vid resor med färdtjänst

Seniorladdningen som finns på seniorkortet är personlig och det är bara du som får resa med den. Visa kortet för kortläsaren ombord vid varje resa och ha alltid med dig din legitimation. Den ska du kunna visa upp tillsammans med seniorkortet vid en biljettkontroll. Om du tappar ditt kort kan du spärra det genom att logga in på Mina Sidor på västtrafik eller kontakta vår västtrafiks kundservice, så skickar de ett nytt till dig.

Vill du resa utanför kommunzonen

Kan du ha en kontoladdning på ditt seniorkort. Med den betalar du för den del av resan som görs utanför kommunzonen. Kontoladdningen är inte personlig. En kontoladdning kan du köpa på något försäljningsställe av kontoladdning, se tillhörande information. 

Om din seniorladdning gått ut men du har en kontoladdning på samma kort kan du fortfarande använda pengarna som finns kvar.